Vår vackra butik

Vackra speglar, lister, möbler, inredning

Bild på köket i vår butik

 

Grönbergs Interiör butiksbild med vackra saker

 

Kuddar

På Grönbergs kan vi inte få nog av kuddar och kuddar kan inte få nog av varandra... Vi älskar verkligen vackra och detaljrika kuddar och kudden kan lätt förhöja din soffa, fåtölj eller säng och förändra känslan i ditt rum.


När du blandar olika kuddar blir det vackert för ögat om du tänker på att ha olika storlekar, material, strukturer och former. En avlång kudde behöver inte nödvändigtvis ligga ner utan ställ den upp bakom några fyrkantiga osv.
Det är vackert att ha någon eller några kuddar som utmärker sig som blir som ett smycke eller en karamell i din soffa och då kan dem förhöja kanske några du redan har där hemma som känns trista och inte behöva byta ut alla samtidigt.

Tänk på om du har en stor soffa så krävs det rätt många för att få den rätta känslan och ibland tar det tid att bygga på av olika anledningar tills du är nöjd och då är det viktigt med placeringen av dem du då har införskaffat. Sprid inte ut dem i din stora soffa utan gör en installation av dem ihop bredvid soffans mitt.

Lycka till med dina kudd val.

 

Blommor

 

 

Vackra blommor är en viktig del av Grönbergs verksamhet. Blomster ger vår konstnärliga ådra sitt lystmäte mättat och ger butiken och den rätta känslan med vår magiska "franska" blomsterrum fyllt med ljuvliga och magiska blomster.

Vi har ju turen att ha fått en egen liten gårdsplan där vi fritt fick utnyttja den med  vackra växter, utemöbler och annat. Tanken är kanske ett lite växthus framöver.

Vi tror på vardagslyx och då är det perfekt med en liten vas fylld med en avbruten Anemon, Ros eller annat sött bredvid sängkanten och som är det första du möts av när du vaknar. Även doften påverkar ju vårt sinne så att vakna av härlig en Jasmindoft är ju lycka.

Julen kommer att bli magisk och extra inspirerande och kreativt att få ha en egen utsida fylld med ljuvligheter.

Dofter


Att inreda med dofter känns nytänk hos oss men parfym och rumsdoft har funnit sedan antikens tider och uppstod i Mesopotamien och antikens Egypten men utvecklades ytterligare av Romarna och Perserna längre fram.

Världens första historiska säkerställda kemist var en kvinna vid namn Tapputi. Hon var parfymör och nämns i en kilskriftstavla från andra årtusendet f. kr i Mesopotamien.

Läs gärna mer i vår "doftskola".

 

//Pia Grönberg