"Limoges fynd" på antikmarknad i Paris

Vilken lyx numera att få ledigt måndag och tisdagar, två dagar i följd. Det har jag inte varit bortskämd med! Haft en underbar måndag med gott och blandat och tid för eftertanke. Väldigt skönt!
Pillat lite med allt vi hade med från Paris som inte jag hann med i förra veckan. Alltid lika härligt att få med lite fynd som nedan i form av den vackra Limoges burken med lock som nästan fick följa med hem till oss istället för butiken. Det är det svåra när man hittar så vackra ting och älskar det vackra.
Vi har lagt upp denna juvel i vår webshop här >>
 
 
 
 
 
Lite historia om detta!
 
Limoges det verkliga porslinet...
Vithet, finhet, genomskinlighet i porslin och mångfald av dekorationer fann Limoges internationellt rykte.
 
Européerna var länge avundsjuka på det kinesiska porslinet och dess kvalitet men när man på 1700-talet hittade karolinlera i området runt Limoges så förändrades allt. Man kunde nu tillverka proslin av samma kvallitet som i Kina. Det var dock Ludvig den XIV som verkligen satte fart på tillverkningen när han köpte en av de lokala fabrikerna för att tillverka porslin till hans hov 1781.
Karolinlera är en väsentlig del när man skall tillverka riktigt fint porslin. Porslinet bränns vid extra hög temperatur vilket resulterar i en blank yta som lämpar sig väldigt bra för dekormålning.  Limoges är fortfarande än idag världsberömt för sitt porslin.
 
 
 
 
  Nedan lite bilder från loppisen.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 Njut nu av det lilla av måndagskvällen som återstår och ta hand om dig!
Sov sött när det är dags!
//Pia